Sponsoreret

Naturen er fantastisk. Den er gratis, den er grøn og så er den altid lige omkring os. En nysgerrighed på naturen er, en af de største gaver du kan give dine børn. Især hvis I bor i byen. For herinde fylder naturen tilsyneladende forsvindende lidt. Lige indtil man åbner øjnene for den, og ser de mange insekter og planter, der lever i vores periferi.

 

Men en nysgerrighed på naturen kommer ikke altid som et lyn fra en klar himmel. Nogle gange skal den hjælpes lidt på vej. Og det er der flere måder, du kan gøre på.

 

Det rigtige tøj

Hvis du prøver at sende din børn ud, og de erfarer, at naturen er kold og klam, så bliver de nok aldrig de store naturelskere. Hvis du derimod sørger for at klæde dine børn ordentligt på til en dag mellem træerne, vil de lære at elske den frie luft.

 

Det betyder varmt og tæt tøj. Men det må ikke være for tungt tøj. Her er fleecetøj til børn den rigtige vej at gå, da det varmer, men også er meget let at have på.

 

Naturfilm

En god kilde til større nysgerrighed er større viden. Her er dokumentarfilm om naturen et godt sted at starte. Det er fantastisk visuelt imponerende billeder, der forklarer, hvordan bien overlever i naturen.

 

Og når først barnet ved, hvordan bien klarer sig, så spirer frøet. Hvordan mon myren så gør?

 

Spis af naturen

En anden måde at åbne barnets øjne, er ved at lære det, hvad vi kan hente i naturen. Der er masser af planter og svampe, som vokser vildt overalt i Danmark. Tag en tur i skoven og pluk noget mad, I kan tage hjem og tilberede til aftensmad. Det vil med garanti give barnet en større naturforståelse.