Sponsoreret

Du kigger ud ad vinduet fra din lejlighed. Det er godt vejr – lidt koldt, men solen skinner. Foran dig kommer den ene løber efter den anden forbi i høj fart. Smilende og skide irriterende. Du kigger ned af dig selv. En lille vom flyder ud over dit bælte, og det bekræfter dig i, at du er blevet småfed. Coronakrisen har været lang. For lidt motion og for meget comfort-food. Det skal være slut, du skal til at løbe.

 

Men hvordan kommer man i gang? Er der ikke alle mulige gadgets, man skal have før man overhovedet kan træde ud ad døren? Kan jeg stadig passe mit løbetøj? Ja, efterhånden som spørgsmålene melder sig, har man snart forbrændt nok kalorier til en Marsbar af ren tankevirksomhed. Virkeligheden er, at det slet ikke er så uoverskueligt, der få ting man skal have for at komme i gang.

 

Gadgets

Lad os tage den med det samme. Der findes et hav af gadgets derude. Løbeure, svedbånd, refleksarmbind osv. Alt det er overflødigt, hvis man bare skal i gang, for at true vommen. Der er dog en udgift, man skal regne med: Løbesko. Det er essentielt at erhverve sig et par sko, der kan holde til de mange kilometer, med den rigtige affjedring. For eksempel Asics.

 

Forbered kroppen

I starten af dit løbeeventyr bliver du nødt til at forberede din krop på det shock, du skal til at give den. Det betyder, at du skal starte stille ud. For meget pres i starten vil kun modarbejde målet. Sørg også derfor for at skåne dine muskler, ved at strække ud. Grundigt. Det kan godt tage ti minutter at strække ordentligt ud, men din krop vil takke dig for det. Og det skal gøres både før og efter løbeturen. God tur.