Sponsoreret

I samfundet er der mange uskrevne regler, vi skal indrette os efter. En af dem er værtsgaven. Bliver du inviteret til en middag eller lignende arrangement, er det forventet, at du tager en lille ting med. Der er ikke tale om en rigtig indpakket gave, der koster dig mange penge. Her er mere tale om en lille symbolsk ting. En værtsgave skal kunne gives til de fleste mennesker, og skal derfor være alsidig og kønsneutral.

En god værtsgave må helst ikke koste mere end cirka 200 kroner. Det lyder måske mærkeligt, at man skal begrænse sig selv, men er gaven for dyr, bliver din vært måske forlegen, og kan føle at værten kommer til at skylde dig noget i stedet. Hold det derfor simpelt med følgende gaver:

 

Vin

Vin er en fremragende værtsgave, da du kan få vin til enhver lejlighed og smag. Vin fås desuden i alle prisklasser, og man kan sagtens få en billig vin, der smager dyr. Hvis du vælger vinen, er det altid en god idé at købe en vin, der passer aftenens menu. Hvis du ikke ved, hvad I skal købe, er der tradition for at købe en flaske rødvin, du også selv kan lide.

 

Blomster

Blomster er ikke kun populært hos kvinder. Flere og flere mænd tør efterhånden også stå ved, at de også synes, at en buket liljer pynter på spisebordet. Hvis man giver blomster, er det god stil at købe en buket, der bare skal smides i en vase, og ikke en potteplante som værten skal passe.

 

Chokolade

Slutteligt er der ikke mange mennesker, der ikke bliver glade for en æske chokolade af god kvalitet. Chokoladen kan også hives frem til kaffen, når I har spist. På den måde har du selv en lille overraskelse i inderlommen til senere.