Sponsoreret

Måske er dit barn ved at være gammel nok til skemad. Det vil sige, at du indtil nu har ammet, hvilket jo kan være det nemmeste i verden, hvis det hele spiller. Internettet flyder efterhånden over af opskrifter på hjemmelavet babymos og grød, men du bør alligevel spørge dig selv, om det giver mening.

Selvfølgelig er der noget romantisk over at stå for selv at lave maden til sin baby, fordi så er du jo helt sikker på, hvad barnet får at spise. Måske kommer det af en frygt for e-numre og unaturlige tilsætningsstoffer. Men i dag er de store mærker som semper og flere gode til at skilte med, hvad du får for pengene.

 

Tager lang tid

Hvis du bare kunne tage en portion af din egen mad og mose den til dit barn, ville tingene være meget nemmere, men når det kommer til babymad, er det vigtigt, at du får et lindt og glat produkt. Det betyder, at de grøntsager eller kornsorter, du bruger, skal være kogt helt møre. Det kan nemt tage timevis, hvis du lægger den tid oven i tiden, det tager at handle og skrælle grøntsager.

 

Næringsindhold

Det er også værd at overveje, om du bidrager med ekstra næring til dit barn på den måde. Du har ingen idé om, hvem der skriver opskrifterne, du finder på nettet. Så alle ordene om, hvor godt dét og dét er for dit barn, kan være varm luft. Hos de store virksomheder, der sælger babymad, sidder der ofte mange ernæringseksperter som sørger for, at virksomheden spytter det absolut bedste produkt ud.

Desuden kan det være dyrt, hvis du skal have otte, ti eller flere grøntsager. De bliver typisk kun solgt i store poser, hvilket betyder, at du måske levner en masse grønt.