Sponsoreret

Hvis du oplever at du får ondt i hovedet, når du læser, kan det skyldes, at du er nødt til at koncentrere dig for meget, for at du kan se, hvad der står i teksten. Det gælder uanset om du læser på en computerskærm, i en bog eller på telefonen.

Måske trænger du til nye læsebriller

Hvis du gang på gang oplever, at du få hovedpine af at læse, kan det skyldes, at du trænger til briller. Måske har du allerede briller, men får alligevel hovedpine – og så er det altså tid til, at du får justeret på brillerne. Du må forbi og få lavet en synstest hos din nærmeste optiker, for eksempel optiker i Esbjerg, og få dig et par briller, som passer til dit syn.

Spændingshovedpine

De fleste mennesker oplever spændingshovedpine en gang imellem. Det er meget smertefuldt og irriterende. Smerten trykker på indersiden af hovedet, og det føles tungt, når du bevæger kroppen.

Spændingshovedpine kan også opstå, hvis dit syn ikke længere er i toppen. Hvis du konstant skal gå og bruge kræfter, mere eller minde ubevidst, på at se, hvad der er i dine omgivelser, kan det udløse spændingshovedpine.

Der er kun en forebyggende og vedvarende måde, at komme af med smerterne på, og det er, at få tjekket dit syn. En god regel er, at du ikke bør have spændingshovedpine mere end et par gange om måneden. Hvis du oplever, at du oftere har hovedpine, er det en indikator på, at dit syn eller andre ting i dine omgivelser påvirker dig mere, end hvad godt er.

Du kan også prøve at holde nogle flere pauser i dit arbejde. Hvis du bliver døsig og kan mærke, at hovedpinen melder sin ankomst, er det tid til en lille pause.