Sponsoreret

Er man af lidt ældre alder, eller har dårlig balance – medfødt eller som konsekvens af en erhvervet hjerneskade – er der en altoverskyggende fjende i hjemmet: Trappen. De fleste hjem er udstyret med en form for trappe. Enten bor man i hus, hvor du frit skal kunne bevæge dig mellem etagerne eller også bor du lejlighed, hvor du skal op ad opgangen, for at komme til din lejlighed.

 

Det er selvfølgelig uholdbart, da man skal kunne færdes frit og trygt i sit hjem. Heldigvis er der en række tiltag, man selv kan ty til, for at gøre trappen mere sikker.

 

LED bånd

En del af problemet kan være, at man ikke kan se, hvor trinene på trappen starter og slutter. Derfor kan løsningen findes, ved at installere trappebelysning. Trappebelysning kan løses på flere måde, enten kan man hænge lamper med jævne mellemrum over trappen, eller også kan det gøres mere lækkert med  LED bånd. LED båndene skæres i rette stykker og klistres under hvert trin. På den måde er du aldrig i tvivl om, hvor du skal sætte dine fødder.

 

Skridsikkert underlag

En malet trappe kan være en flot tilføjelse til hjemmet. Men med malingen kommer ofte en glat overflade. Render man rundt på tørre og tykke strømper kommer man let til at glide rundt. Her kan man enten købe et par sokker med skridtsikkert underlag, eller man kan løse problemet ved kilden. For relativt få penge, kan man erhverve sig trappetrinsmåtter, med skridsikkert underlag, som er nemme at montere.

 

Gelænder

Ja, gelænderet er en klassikker men if it ain’t broke, don’t fix it. Oplever man meget besvær ved at færde sig på trappen, kan man sætte gelænder op på begge sider af trappen, så man kan holde et solidt greb hele vejen op eller ned.