Sponsoreret

En gåtur gennem en hver større bys hovedgade er en øvelse i selvdisciplin. Røde og gule tilbudsskilte rammer dig i ansigtet som en blid men hård hånd – smertefuldt, men dejligt som S&M. For brandtilbud er der nok af, og der foregår en kamp om dine penge mellem butikkerne.

 

Men man skal begrænse sig. Ignorere de mange skilte, selvom tre par bukser for 400 kroner, hold da op det er da ikke noget man lige, NEJ…

 

I stedet bør man vente med at gøre sine tøjindkøb, til man har fundet et sted, der sælger tøj af bedre kvalitet. Og ja, det er naturligvis lidt dyrere, men der er mange grunde til, at man bør gå kvalitetstøjets vej.

 

Der er mange kvalitetsmærker derude, og der er ofte penge at sparre, hvis man holder øje med udsalgene. Se for eksempel mod mærket Dondup

 

Klimahensynet

Tøjindustrien er en stor klimasynder. Brug og smid væk-kulturen er ikke god for jorden. Her spiller kvalitetstøj en afgørende rolle.

 

Hvis du bruger mange penge på et bestemt stykke tøj, vil du være mere tilbøjelig til at bruge tøjet mange gange, nu har du jo købt det. Derudover vil der ikke være plads i økonomien til at købe så meget mere, så du udleder kun CO2 for ét stykke, frem for to.

 

Passe bedre på tøjet

Dyrt tøj lærer dig også at passe bedre på dit tøj, og dermed sætte bedre pris på det. Med din nye dyre trøje, sætter du dig ikke bare lige til bords for at spise pasta med tomatsovs.

 

Den tankegang lærer du at tænke ind i andre aspekter af livet. Hvis du lærer at passe bedre på dine ting, vil du også mindske dit forbrug, og i bedste fald ende med at værdsætte dine ting, der nu har historie.