Sponsoreret

Uanset om du er vild med hjemmearbejde eller ej, er det nok kommet for at blive på den ene eller den anden måde. Tænker du på at fortsætte med at arbejde hjemmefra fra tid til anden, er det værd at investere i dit hjemmekontor, så du ikke bliver udbrændt.

Her er fem skønne tilføjelser til hjemmekontoret for at booste din arbejdsglæde og effektivitet.

1. Et dedikeret sted

En fremragende idé er at have et område i dit hjem, der kun bruges som hjemmekontor, og det kan være alt fra et helt rum eller et hjørne i stuen. Dette er et must, fordi du får mere forskel på din arbejdsverden og din private verden, som ellers kan blive lidt sløret og skabe stress, når du arbejder hjemmefra.

2. Ergonomiske møbler

Du har kun én krop, så det er vigtigt at passe på den! Ergonomiske møbler er designet, så din krop ikke bliver belastet af at bruge dem, så arbejder du en del hjemmefra, er dette en skøn investering. Eksempelvis lader hæve-/sænkeskriveborde dig justere højden til din optimale siddeposition, og så kan du også stå og arbejde ved dem, hvilket forbedrer blandt andet blodcirkulation og forbrænding.

3. God belysning

Hvad står der nu lige? Når du arbejder hjemmefra, har du brug for god belysning, og her er en kombination af naturligt lys og lamper en perfekt måde at få det på.

Placér gerne dit skrivebord tæt på et vindue, hvor du kan nyde sollyset, og planlæg herefter, hvor du mangler belysning med lamper.

4. Bluelight-briller

Hjemmearbejde er typisk lig med digitale skærme. Det kan anstrenge dine øjne at kigge ind i skærme dagen lang, så overvej at anskaffe dig et par bluelight-briller.

Denne slags briller beskytter dig fra at overeksponere dine øjne med blåt lys fra dine digitale skærme. Eksempelvis oplever mange bedre effektivitet og mindre hovedpine og trætte øjne, når de bruger bluelight-briller.

5. Inspirerende indretning

Mange mennesker bliver gladere af at omgive sig med smukke ting, så hvorfor ikke også gøre det i dit hjemmekontor? Bliv tip top klar til effektivt arbejde i inspirerende omgivelser ved eksempelvis at inkludere planter, kunst og bløde puder i dit hjemmekontor.

Men husk at undgå, at din indretning tager over. Det er stadig en arbejdsplads, så det er godt at finde en balance mellem hygge og funktion.