Sponsoreret

Bliver det snavset og er det til at gøre rent igen? Får det nullermænd på overfladen? Vil det falme? Er det slidstærkt, og kan det blive siddende selv efter brug?

 

Det kan blive en sur fornøjelse at være gør-det-selv-folk hvis man har kastet sig over møbelpolstring uden at være grundig i sit valg af betræk. Møbelstof skal nemlig typisk tjene flere formål end blot at se godt ud.

 

Derfor skal du også tage stilling til mere end dét som ofte vil være det overhængende spørgsmål: ser det godt ud, og matcher det den indretning det skal indgå i? Selvfølgelig kan der også være overvejelser om hvilket stof der passer til det enkelte møbels design og stil-art, men det kan også være livgivende for en boligindretning, at matche for eksempel en ældre stol med et moderne møbelstof, og derved opnå et unikt og moderne udtryk.

 

Skal det være klassisk, ensfarvet, prikket, stribet eller storblomstret? Skal det være uld, velour, alcantara eller imiteret skind?

 

Branchen har et klassificerings-system af møbelstoffer, som skal gøre det nemmere som forbruger at vælge rigtigt. Det er Teknologisk Institut der udarbejder systemet, og den viser at tilsmudsning og efterfølgende muligheder for rengøring er den hyppigste bekymring. Om stoffet blivet hurtigt slidt, er også et emne. Og desuden nævnes falming, overfladens beskaffenhed efter brug, og endelig om stoffet vil skride ved sømmene, som områder man bør overveje.

 

Spørg eventuelt en forhandler og fagmand til råds. Hvis du er faldet for et bestemt mønster og det ikke lever op til de øvrige krav, så findes der sikkert en løsning.